Info

nienke-van-de-pol-21

Nienke van de Pol, geboren in 1989, is in 2012 afgestudeerd als Product Designer aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Na mijn afstuderen in 2012, ben ik begonnen met mijn studio in Amerongen.
Als ontwerper richt ik mij op wat er in en rond de keuken gebeurd. In mijn ontwerpen zoek ik naar de balans tussen functionaliteit en esthetiek. Belangrijk vind ik de interactie tussen mijn producten en de gebruiker.

De POL collectie wordt geproduceerd in eigen werkplaats. Het porselein is door en door gekleurd en is afgewerkt met een transparant glazuur. Bijvoorbeeld het servies is vaatwasser bestending en nadrogen is niet nodig door de vlakke bodem.

In december 2012 heb ik de conceptstore ‘De Wij Vorm’ geopend in Amerongen (NL). In De Wij Vorm, vind je naast eigen producten, ook producten van andere ontwerpers. Het is een gevarieerde mix van interieurproducten, accessoires, keukenproducten en leuke cadeautjes.

 kitchenlab01-nienke-van-de-pol_c

Afstudeerwerk – KITCHEN LAB (2012)

Met mijn Kitchen Lab wil ik mensen laten ontdekken dat de planten en kruiden om ons heen preventieve en genezende eigenschappen hebben. Door op onderzoek uit te gaan in Kitchen Lab ontdek je hoe je eenvoudig je eigen zelfzorg medicatie kan bereiden voor alledaagse kwaaltjes. De ingrediënten daarvoor zijn in onze tuin en keuken te vinden. Heb je last van hooikoorts? Maak dan een infusie van Urtica dioica (brandnetel) en Matricaria rucutita (echte kamille). We leven in een tijd waarin we meer verantwoordelijkheid moeten dragen en waar we een eigen initiatief moeten nemen.

Het boek van collectie Kitchen Lab, ‘Zelf is het beste kruid’ is verkrijgbaar voor €20,-

Dit boek is te bestellen via info@nienkevandepol.nl